Ticket geboekt deel 2 - Reisverslag uit Enschede, Nederland van Roel Jong - WaarBenJij.nu Ticket geboekt deel 2 - Reisverslag uit Enschede, Nederland van Roel Jong - WaarBenJij.nu

Ticket geboekt deel 2

Door: Roel

Blijf op de hoogte en volg Roel

15 September 2009 | Nederland, Enschede

Hey mensen,

Hier weer een update van mijn reisverslag. Zoals al te zien is in de titel van dit reisverslag, is dit zo ongeveer wel een vervolg op het vorige reisverslag. Al hoewel er nog weinig gebeurt is in de tussen tijd. Ik ben namelijk nog steeds op dezelfde plek is er toch een grote stap genomen.

Ik kreeg vandaag het mailtje dat ik het tweede gedeelte van mijn ticket moest overmaken. Dat moest binnen 48 uur en dat was toch eigenlijk binnen een kortere termijn dan ik had verwacht. Normaal gesproken zou je denken dat ik dan juist het heel erg ga uitstellen. Maar dat was eigenlijk deze keer juist helemaal niet zo anders had ik dit reisverslag ook niet neergezet.

Je raad het goed, het tweede deel van mijn ticket is betaald en daarmee is er dus helemaal geen weg meer terug. Nou ja die is er wel, maar het is in ieder geval de bedoeling dat ik daar nog wel een jaar voor weg blijf. Als ik eerder dan een jaar terug kom dan is er toch iets mis. Welke datum ik terugkom dat durf ik je nog niet te vertellen, want dat staat nog niet vast. Zodra ik dat weet, weten jullie het waarschijnlijk ook via dit weblog.

Want ik heb het idee dat dit weblog goed gevolgd wordt, al meerdere mensen hebben een reactie achter gelaten dat ze me gaan missen en dat terwijl ik nog niet eens weg ben. Al hoewel de teller staat sneller gaat lijkt het wel. Er is precies te zien over hoeveel dagen ik weg ga. En zoals ik in mijn vorige weblog al had geschreven is dat om 15.00 uur in de middag op maandag 26 oktober. Sorry als ik dan iemand zijn of haar verjaardag er door moet missen. Maar die dag begin ik aan mijn rondreis rond de wereld. Vele mensen hebben mij ook al gevraagd waar ik nou precies heen ga, dat ga ik jullie eens haarfijn (hoewel eerder in een grote bos haar) vertellen waar ik allemaal heen ga.

Het kan nog enigszins wijzigen maar dit zijn de landen/plaatsen die ik aan doe:
- Londen, Engeland
Daar ga ik als eerste heen op maandag 26 oktober 2009.
- New York, Verenigde Staten
Zoals eerder al gezegd is het nog steeds de bedoeling dat ik daar de marathon ga lopen.
- Los Angeles, Verenigde Staten
Na New York ga ik reizen door de VS. Het enige wat vast staat is dat ik op 5 januari 2010 vanaf Los Angeles doorvlieg. In de tussentijd wil ik waarschijnlijk ook nog naar Peru voor een tijdje en in de VS wat plaatsen bezoeken.
- Apia, Samoa
Ik hoor je denken, hoe zegt u daar? Samoa is een eiland bij Nieuw Zeeland in de buurt. Voor meer duidelijkheid zie ook Google Maps; http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&geocode=&q=Apia,+Samoa&sll=52.469397,5.509644&sspn=3.179077,9.876709&ie=UTF8&ll=-13.851414,-171.576233&spn=0.633343,1.234589&t=h&z=10
- Tongatapu, Tonga
Ja ook dat is een klein eilandje, om hier weer een grote link neer te zetten ben ik te lui voor. Ik kan er wel iets moois over vertellen. Van het ene eiland naar het andere eiland is het anderhalf uur vliegen. Ik maar je bent wel een dag kwijt, rara hoe kan dat? Je gaat precies over de datumgrens.
- Auckland, Nieuw-Zeeland
Na de kleine schiereilandjes is het weer tijd voor een beetje vaste grond onder de voeten. Hoewel vast, laatste keer dat ik het op Google Maps bekeek was Nieuw-Zeeland ook nog een eiland.
- Chrischurch, Nieuw-Zeeland
In ongeveer 3 maanden tijd is het de bedoeling dat ik Nieuw-Zeeland doorkruis en uitkom in Christchurch, vanaf hier vlieg ik dan weer verder.
- Cairns, Australië
Na Nieuw-Zeeland wordt het tijd voor het buurland Australië. Daar gaan we ook nog 3 maanden reizen om uiteindelijk in een andere grote stad aan te komen.
- Sydney, Australië
Ja deze plaats kon eigenlijk niet ontbreken. Weliswaar niet de hoofdstad van Australië maar toch wel een bezoekje waard leek mij zo.
- Singapore, ???
Waar dat precies ligt, volgens mijn in Singapore zelf. Maar dat weet ik niet eens zeker. Ook Wikipedia bood mij geen goede uitkomst.
- Bangkok, Thailand
Nog even een tijdje in Bangkok rond vertoeven dat lijkt me ook wel een leuk plan. Maar hoe dit precies gaat verlopen is ook nog niet helemaal zeker. Ik ga er wel heen maar voor hoe lang is niet bekend.
- Denpasar, Indonesië
Als ik dan toch in de buurt ben, ga ik ook maar even langs in Indonesië, waarom? Ja ach, je moet toch wat doen met je vrije tijd leek mij zo.

Uiteindelijk vlieg ik via Singapore weer terug naar Amsterdam waar ik heel blij zal zijn als ik weer thuis ben. Maar dat is nog niet zover nog een week of 58 te gaan voordat ik terugkom. Ik ga alvast aftellen en vooral genieten van de komende tijd. En natuurlijk trainen voor de marathon. Komende zondag de damloop en afgelopen weekend ook weer 25 km in omg. Maastricht gelopen. Zaterdag 26 september staat de halve marathon van Katwijk op programma door de duinen en dan in Oktober de laatste loodjes.

Zondag 27 september ga ik verhuizen vanuit Enschede. Dan zit mijn tijd na ruim 5 jaar hier wonen erop. Dan ga ik lekker thuis bij mijn ouders wonen en kan ik de mensen uit het westen nog een beetje vervelen. Tot die tijd ga ik nog even van het (studenten)leven van Enschede genieten.

Groetjes en tot de volgende update.

Oeh bijna vergeten, Prettig Weekend.

• 16 September 2009 - 06:06

Eline:

Wauw...wat een mooie reis zal dat gaan worden! :D
    Ik ben nu al benieuwd na al je verhalen en foto's!

Dikke knuffels

• 16 September 2009 - 07:14

Je Zusje:

Wist je dat ze in Samoa ook links gaan rijden? Ze reden altijd aan de rechterkant van de weg, maar sinds een paar weken zijn ze gewisseld! Heel veel mensen boos.. en vooral de buschauffeurs! Waarom?

De deur zit nu aan de verkeerde kant! :)

Er staat nog niet vermeld dat je ook een ticket voor je zuster hebt geboekt.. of moet dat nog gebeuren? :P Hehe!

• 16 September 2009 - 18:53

Remco:

Klinkt helemaal geweldig! Een normaal mens denkt bij een reisje: "vandaag dagje strand, zullen we ook nog even in het centrum kijken?" Maar jij 'hopt' gewoon van het ene continent naar het andere. Maar er is niemand die je ongelijk zal geven.

Maaruhm, die tijd dat jij op die eilandjes zit wil ik wel ff met je ruilen hoor.

• 16 September 2009 - 18:58

Erica:

Jeee..wat een mooi reisverslag en je bent nog niet eens weg!!!haha En dan nu al hele verhalen, leuk om bij te houden wat je allemaal zo nu en straks gaat doen!! Maar jeeeeee een wereldreis...oeps....groot avontuur hoor, als je maar wel terugkomt!! (en nee niet voor even maar voorgoed!!!) Heb nl. 2 ooms in NieuwZeeland wonen en mijn broer is naar Canada verhuisd, omdat hij in NieuwZeeland zijn huidige Canadese vrouw ontmoette!!! Dus...vruchtbaar land, maar loop dan een nederlandse tegen het lijf, oke?? Nou, dit was het voor nu, succes met je training en jaa..ga je volgen en toytoy met alle andere voorbereidingen!! (en jaa..je mams vindt het zalig dat je weer effies thuiskomt!!) Groetjes en toytoy he!!!

• 17 September 2009 - 13:29

Paul:

Ik heb de New York reisbenodigheden al binnen (nog niet gelezen alleen :P )
    Ik heb mijn oranje t-shirt al opgezocht, dan kan je mij/ons tenminste goed zien als je langsrent tijdens de marathon.

(voor de overige lezers van roel zijn weblog: Ik reis de 28e naar New York om roel daar tijdens de marathon bij te staan als supporter)

• 17 September 2009 - 13:58

@ Paul:

Gaaf dat je Roel gaat supporteren! :D Je gaat toch niet alleen in je oranje shirtje staan he? ;) Alvast veel plezier :D

@ Roel:
    Roelieeeeeee....? Je bent een topper! :D kusssssssssssssssss

• 19 September 2009 - 22:02

(Tante) Gerda:

Een hele goed reis, veel mooie ervaringen en een veilige thuiskomst volgend jaar Roel.

• 23 September 2009 - 10:31

Linda Hoogenboom:

Hoi Roel!
    Veel plezier op je reis! Geniet ervan, en houdt ons op de hoogte van je avonturen! We zullen ze met plezier lezen!

Have Fun!

• 23 September 2009 - 15:22

Astrid:

Hee Roel!
    Je zit nu nog hier in de borrelruimte, maar ik wens je nu alvast een prettige reis! Je plan klinkt heel erg goed! Een groot avontuur! En doe London de groeten van mij! (Ik ben een grote Londonfan!!!)
    Astrid

• 25 September 2009 - 18:39

Hey Roellie,

succes met de verhuizing dit weekend! Als je hulp nodig hebt, geef maar een gil!

Liefs, Lientjuh ~xxx~

• 28 September 2009 - 14:04

Jenny Pluimers-Kok:

Eindelijk tijd om dit verslag even te lezen.
    Ik heb je vorige week donderdag gemist, maar je liet een berichtje achter dat je mij nog zal bellen. Daar wacht ik dan even op.
    IK mis je gezellige babbel nu al.
    Maar heel veel plezier en geniet optimaal van dit fantastische jaar.
    Groetjes Jenny

• 28 September 2009 - 14:39

Jolanda:

Hey roel, heb je maar meteen aangemaakt bij de favorieten, kan ik je tenminste een beetje in de gaten houden (op afstand dan wel eens waar) maar toch.

Geniet lekker van je voorbereidingen, want ook dat is het genieten waard, en succes met de trainingen voor de NY marathon.

Liefs en tot mijn volgende reactie

Knuf Jolanda