Feestje(s)
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
02 December 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Hooooooooooooi mensen,
Ja hoor daar is ie weer met een nieuw weblog verhaaltje. Zoals ik al in de inleiding heb geschreven het heeft even op zich laten wachten. Normaal gesproken zou ik ongeveer 1 keer per week, zo rond zondag of in ieder geval aan het einde van de week gedurende het WEEKEND een berichtje hier achterlaten, maar dat is er niet van gekomen. Gelukkig heb ik 7 dagen per week WEEKEND dus ik VINDT (:p) het allemaal prima. En kan dus ook nu nog even een berichtje hier achterlaten, terwijl bij jullie de dag alweer is begonnen. Allicht voor de mensen die in Nederland zijn.
Om terug te komen op mijn vorige weblog, ik moet dan eerst even kijken waar ik ook alweer was. Dat was in Seatlle met de drie duitsers. Nou ik heb ze overleefd en ben vanuit Seatlle doorgegaan naar Portland, Oregon. Dat was een niet zo lange busreis en ik arriveerde dus redelijk op tijd in het hostel. Ik had express een wat langere tijd daar geboekt vanwege de opkomende feestdag genaamd Thanksgiving. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten op de laatste donderdag van de maand. In ieder geval zou het hostel wel wat regelen verwachtte ik.
In de eerste paar dagen de stad een beetje verkend en kennis gemaakt met een aantal mensen die ook aan het reizen waren. Ik heb zelfs een paar Nederlanders ontmoet. Dan is het toch wel af en toe lekker om Nederlands te kunnen praten. Niet dat ik moeite heb met Engels. Naar mijn idee gaat het steeds beter, maar toch is het zo dat ik liever Nederlands praat als ik daar de kans voor heb. Dat zullen jullie ook wel begrijpen waarschijnlijk. Daarom is het af en toe ook wel lekker om een mailtje te sturen naar mensen in Nederland, gewoon om weer even Nederlands te spreken.
Terug naar de stad, want daarvoor was ik uiteindelijk hier gekomen. Het is een prachtige stad met aardig wat mooie uitzichten. Ze hebben daar een mooi park waar vandaan je ongeveer de hele stad kan overzien. Ik heb daar een paar mooie foto's van genomen. Helaas ben ik nog niet in staat geweest om de foto's op het net te zetten, sorry daarvoor. Aangezien ik Picassa web daarvoor gebruik, doe ik dat meestal als het programma ergens geinstalleerd is. Nog geen computer gevonden die dat heeft. :S In ieder geval zodra ik de mogelijkheid daartoe heb, zet ik mijn nieuwe foto's op internet. Waarschijnlijk ook gesorteerd per stad, dat is wel zo overzichtelijk voor jullie.
Na een paar dagen in de stad was dan toch echt de laatste donderdag van de maand November aangebroken. Een dag die gebruikelijk als in Amerika in het teken staat van Thanksgiving. Tevens ook voor mij een jubileum omdat ik die dag precies 1 maand aan het reizen was, dus nog maar 11 maanden te gaan. Damn, het gaat veel te hard als je het naar je zin heb. In ieder geval ik wijk af van mijn doel ik wilde jullie gaan vertellen over mijn ervaringen met Thanksgiving. Zoals ik al verwachtte, was er in het hostel iets geregeld. Er zou namelijk een diner geregeld worden. De bedoeling was dat iedereen iets zou meenemen en dat het hostel de kalkoen zou verzorgen.
Ik had me er op verheugd en had zelf twee flessen wijn gekocht voor bij het eten. Het eten begon al om 14.00 uur dus ik dacht dan moet er wel heel veel eten zijn als je niet om 18.00 uur weer honger wil hebben. Nou ik moet zeggen er was veel eten en het was ook erg gezellig. Gezellig zitten kletsen met mensen aan tafel onder het genot van wijn en heerlijke kalkoen evenals lekkere salades allemaal erg lekker en zeer goed verzorgd. Het enige jammer was dat nadat iedereen zijn eten op had zo ongeveer zijn eigen gang weer ging. Het was niet zoals je wel eens op televisie ziet dat mensen enorm lang blijven natafelen. Waarschijnlijk komt dat omdat voor mensen die niet uit Amerika komen Thanksgiving waarschijnlijk niet zoveel waarde heeft. Desalniettemin was de gezelligheid er niet minder om.
De volgende dag is ook een memoriabele dag in Amerika, ze noemen het daar "black friday". De reden is dat iedereen gaat shoppen op die dag. Winkels hebben speciale aanbiedingen en openen hun deuren erg vroeg. Naar wat ik gehoord heb, worden er soms wel eens mensen door de deur heen gedrukt voordat de deur open is. Ik wilde dat wel eens meemaken, maar ik heb ook vakantie dus ik had geen zin om erg vroeg op te gaan staan. Dus ik ben gewoon normale tijd opgestaan om op mijn gemakkie naar het winkelcentrum te gaan. Heb daar wel wat tijd kunnen besteden en heb zelfs een mooie aankoop gedaan. Mijn telefoon die ik had meegenomen, begon heel erg slecht te worden en om toch bereikbaar te kunnen zijn, had ik dus een nieuwe telefoon nodig. Mede omdat ik hem ook als wekker gebruik. Daarom heb ik voor een geweldige "black friday" aanbieding een nieuwe telefoon gekocht voor ongeveer $10,- (Origineel $40,- nu afgeprijsd voor $10,-). Mijn nummer is hetzelfde alleen de telefoon is anders.
Zaterdag was de dag dat ik wilde gaan verplaatsen naar mijn volgende stad. Ik wilde naar San Fransisco. Ik zag op het schema van mijn busreis dat dit een trip van ruim 18 uur zou worden. En dat ik ook nog eens van bus moest veranderen in Sacramento. Daar had ik alleen niet zoveel zin in. Ik zag dat er ook een hostel in Sacramento was. Dus ik dacht ik ga daar eerst heen en vanuit daar door naar San Fransisco. Vanaf Sacramento was het namelijk nog maar 2 uurtjes rijden met de bus.
Sacramento is de hoofdstad van de staat California. Maar daar is ongeveer ook alles meegezegd ben ik bang. Ik bleef daar twee dagen. Maar er was niet zoveel te beleven in de stad zelf. Al was het hostel wel een erg mooi oud 19e eeuws huis. Nadeel was dat er zeer weinig mensen waren daar. Dus na twee dagen ben ik weer met de bus gegaan naar mijn volgende bestemming namelijk San Fransisco.
Dit is toch wel wat anders dan Sacramento. Een behoorlijk groot verschil. Dit is een stad die echt leeft. Ook in het hostel wordt hier goed geleefd. Drie keer in de week gratis diner, gratis ontbijt en veel gezellige mensen. Ik kwam hier ook de mensen tegen waar ik in Portland mee opgeschoten ben. Zij verblijven hier ook in het hostel en vandaag hebben we met elkaar opgetrokken naar de dierentuin die naar wij dachten gratis toegang zou hebben. Helaas bleek dit alleen voor inwoners van San Fransisco. :( Dikke domper dus, we hadden geen zin om $15 entree te betalen. Dus geen dierentuin, maar wel naar Union Square dat is het winkelgebied hier in San Fransisco. Vandaag dus weer veel gewandeld.
Er is een nadeel van de stad. De wegen lopen hier nogal stijl. Er zijn hier nogal veel heuvels. Zeg maar als je hier een zevenheuvenloop organiseert dan ben je waarschijnlijk na 5 km al helemaal uitgeput omdat je de eerste heuvel al bent opgeklommen. Auto's die geparkeerd staan op de heuvel staan ook 90 graden op de weg. Heel apart om te zien. Een ander bekend punt van San Fransisco is natuurlijk de Golden gate bridge. Ik heb hem al gezien toen ik in de bus zat. Maar waarschijnlijk dat we morgen er overheen gaan fietsen. Ik wil ook nog naar Alcatraz, beter houden ze me niet daar want ik wil nog ongeveer 11 maanden verder reizen.
Nu ik zo een maand aan het reizen ben, begin ik toch wel dingen uit Nederland te missen. Voor kaas moet je hier bijvoorbeeld extra betalen en ook hagelslag is nergens te vinden. Natuurlijk mis ik ook iedereen in Nederland en ook de gezelligheid van de komende feestdagen beginnende met komend weekend natuurlijk Sinterklaas. Nou moet ik zeggen dat ik voor mezelf ook een Sinterklaas cadeautje heb gekocht. Ik heb een ticket geboekt naar Peru. Ik ga van 5 December tot 18 December naar Peru om daar iemand te bezoeken. Ik kijk er nu al naar uit. Dus waarschijnlijk komt mijn volgende verslag vanuit Peru als ik daar gelegenheid voor heb anders komt het weer uit Amerika.
Nu is het verhaal wel weer lang genoeg geworden. Het is ook alweer bijna 23:00 uur hier dus ik ga zo maar eens lekker slapen. Morgen weer een aantal leuke dingen die me te wachten staan. Ik hou jullie op de hoogte van mijn voorderingen.
Groetjes Roel
P.S. Ik wil natuurlijk niet vergeten om iedereen alvast een Prettig Sinterklaas Weekend te wensen.
03 December 2009 - 07:29
Je Moedertje:
hallo Roelyo
war 'n belevenissen allemaal en daar reageer ik als 1 ste op ook nog. elke ochtend (nu ik vrij ben) start ik de pc op om te kijken of er weer al wat op staat.je had dan toch echt de hagelslag mee moeten nemen, ha ha.veel plezier in Peru en tot mails -
03 December 2009 - 08:01
Astrid G.:
Hey Roel!
Fijn dat je de tijd te snel vindt gaan. Bekend fenomeen, maar dat betekent in ieder geval dat je aan het genieten bent.
Trouwens, het zit niet in je wereldreis-pakket, maar wat denk je van Antwerpen? We zijn daar als oud-bestuur heen geweest en het is echt een aanrader! Maar misschien moet je dat ook gewoon doen als je weer rustig terug bent. Tijdens een wereldreis van een Nederlander is Antwerpen natuurlijk niet spannend, maar als werkend burger natuurlijk weer wel...
Heel veel plezier in Peru! Ga je de Machu Pichu bezoeken?
Astrid -
03 December 2009 - 08:09
Jeroen D.:
Hey Roel,
Een behoorlijk verhaal met weer heel veel ervaringen. Wat leuk dat het allemaal zo goed gaat. Ik hoop dat het snel lukt om de foto's online te zetten ik ben benieuwd.
Groeten Jeroen -
03 December 2009 - 08:13
Lientjuh:
Snik...wij missen je ook hoor Roeltje! Mooi verhaal weer, jammer dat de buitenlanders niet veel waarde hebben gehecht aan een feestdag in het (gast)land...lijkt Nederland wel :P
Goeie reis naar Peru, geniet ervan en ook alvast een prettig weekend!
xxxx -
03 December 2009 - 08:45
Inge Oppers (RST):
Hoi Roel,
Leuk om je reisverslagen te lezen! Ga aanstaande zondag met een paar RST-lopers ook heuvels lopen in de Montferlandloop ('s Heerenberg), kijken of ik ook al na een paar kilometer stuk ben. Veel plezier in Peru! -
03 December 2009 - 08:57
Ingeborg:
Haha, dacht ik misschien deze keer de eerste te zijn, maar er zijn mensen die nog veel sneller reageren ;).
Gaaf dat je San Francisco bent! Daar ben ik ook geweest. Ik hoop voor je dat het erg mooi weer is maar dat het ook een keertje mist, want dan ziet de Golden Gate er ook wel fantastisch uit.
O en misschien moet je gewoon een keer een Sinterklaasliedje zingen en je schoen zetten in het hostel, eens kijken hoe die mensen daar reageren en of ze mee gaan doen :P.
Veel Nederlandse groetjes,
Ingeborg -
03 December 2009 - 09:12
Tom:
Wat een verhaal! Ik ben blij dat het allemaal zo goed gaat. En als 'Nederlandse dingen missen' het grootste probleem is, hoef je je geen zorgen te maken! -
03 December 2009 - 09:36
Jeroen O:
He Roel!
Nou dat was zkr weer een lang verhaal, maar je maakt ook wel een hoop mee! Jij ook een goed sinterklaasweekend toegewenst, al zullen ze dat daar niet vieren, toch? En natuurlijk veel plezier in Peru!
Nou succes ermee en ik wacht weer op je volgende berichtje!!
Jeroen O (ik lijk wel een crimineel) -
03 December 2009 - 11:39
Jos En Anneke:
Jeetje - al een maand onderweg, het gaat inderdaad heel snel. Goed teken natuurlijk, je hebt het zo te lezen erg naar je zin!
Veel plezier in Peru! -
03 December 2009 - 13:17
Frits, Hans En Magda:
Voor jou nu de hartelijke groeten op rijm
Want het doet toch een beetje pijn
Het Sinterklaasfeest vier je waarschijnlijk niet deze keer
Maar je geniet van Thanksgiving des te meer
Al een maand ben je op stap
En dat is echt géén grap
Want we hebben een bewijs
Met dit verslag van je reis
Bedankt voor dit leuke verhaal
Met de groeten van ons allemaal
Frits, Hans en Magda
03 December 2009 - 15:01
Inge:
Roelll!!!
had ik ook ent het koele idee om een gedicht te gaan maken, blijkt helemaal onderaan al een gedichtje te hebben. Jammer :)
Desalniettemin: volgens mij vermaak je inderdaad wel prima daar. Beetje wandelen, beetje eten, beetje drinken en beetje slapen, heerlijk! Wel jammer van de je telefoon, het was zo'n mooie!
Ik hoop dat je je daar nog even (naja elf maanden! Dat is echt lang ;) vermaakt, ik wacht met smart op de foto's. Lijkt me namelijk best mooi allemaal daar!
Inge -
Groeten uit Enschedeee..!!
... -
03 December 2009 - 18:03
Zusje:
Leuk verhaaltje weer broertje! Het is op dit moment zeikweer in Nederland, dus geniet maar van je 17gr met een zonnetje! In Peru zal het vast nog warmer zijn! (Niet te bruin worden he.. :P) Je hebt al een hoop meegemaakt hoor.. veel gezien en beleefd! Als je nou eens op 1 plek zou blijven, zouden we kaas (nouja, beschimmelde smeerkaas) en hagelslag (euhm.. misschien is het dan wel pasta) kunnen opsturen.. :) Hihi!
Fijn weekend, broertje! -
03 December 2009 - 18:16
Jolanda:
Hoi Roel,
Ja wel saai als ik ook zeg dat het weer een leuk verslag is, maar ik doe het toch, echt leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt.
Ik zou ook zeggen geniet lekker van het warme peru, doen wij het hier wel met warme chocomelk en kruidnootjes (ruilen???)
Heel veel liefs uit Oegstgeest.
ps ik ga nu aan chris laten zien op de wereldbol waar Peru ligt.
03 December 2009 - 19:17
Erica:
Heee...Roel dat is een mooi en uitgebreid reisverslag zeg en jeee...hoe doe je het allemaal en jaa.jaa..wie ga je in Peru nou bezoeken??? Wel leuk als je mensen tegenkomt die ook een wereldreis oid maken!! Je geniet in ieder geval wel en blijf dat lekker doen en jaa..Thanksgiving heb ik ook meegemaakt...veel bombarie en het is echt een familietraditie!! NOu, veel plezier verder en zal de groetjes doen aan Sinterklaas van jou!!! -
03 December 2009 - 20:35
Remco:
Onwijs leuk om te lezen wat je weer allemaal hebt beleefd ! Iedere dag weer nieuwe ervaringen. Maaruh, stijle heuvels en auto's die 90 graden geparkeerd staan...doet me denken aan de Ardennen met de auto op die heuvel weet je nog :p Geniet van je reis naar Peru ! -
03 December 2009 - 20:58
Je Vader :
Ik zit ieder keer weer met aan dacht je mooie verhalen te lezen en verteld aan veel mensen dat ze echt een keer op jou site moeten kijken. -
06 December 2009 - 12:54
Kees En Vera:
Hoi Roel,
Leuk om je reisverslag te lezen. San Fransisco lijkt mij een geweldige stad (Kees is er al eens geweest en wist ook meteen wat je betdoelde met de heuvels). Heel veel plezier in Peru. We zijn benieuwd naar jouw verhalen uit dit land.
Kees en Vera -
08 December 2009 - 17:32
Zusje:
We kregen gister een emailtje van Roel.. Hij is veilig en wel in Peru! :)