Regelen
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
06 Oktober 2009 | Nederland, Amsterdam
Beste mensen,
Met nog 20 dagen op de teller gaat het toch wel hard. Dat betekent dat er minder als/dan (niet lezen wat niet van toepassing is) 3 weken te gaan zijn voordat ik op het vliegtuig stap. Eigenlijk is dit toch best wel vreemd en kan ik me nog niet beseffen dat ik straks voor langere tijd weg ben uit Nederland, wat overigens niet betekent dat ik jullie ga vergeten.
Sterker nog ik zal jullie echt nog wel in de gaten houden, op welke manier dan ook. Want als je een reactie op mijn reisverslag achter laat dan zie ik dat gelijk in mijn e-mail box verschijnen dus reken erop dat ik dan ook gelijk even kijk wat je geschreven heb. Dus wees gerust ik zal jullie echt niet vergeten net zo min als ik hoop dat jullie mij vergeten maar daar ga ik niet van uit.
Na een jaar kom ik dan terug en zit ik vol ervaringen, desalniettemin zal ik niet veranderd zijn. Vrienden heb je voor eeuwig en die vergeet je niet zo snel. Na een jaar kom ik jullie wel weer een keer opzoeken. Ondertussen mogen jullie natuurlijk mij ook opzoeken, jullie weten waar ik ongeveer ben. Toch zal het wel een eindje vliegen zijn. Ach je moet er wat voor over hebben ;)
Toch is en blijft het vreemd. Paar dagen geleden, om precies te zijn zondag 27 September, ben ik verhuisd uit Enschede. De vrijdag daarvoor afscheid genomen van Enschede en nu ik geruim een week thuis zit, is het toch wel vreemd. De plek waar ik de afgelopen tijd vrij regelmatig heb rond gelopen, ligt nu achter me. Ik trok de deur achter mij dicht en inmiddels zit iemand anders in mijn kamer. Ik vindt het nog steeds vreemd.
Al moet ik wel zeggen, het is ook wel weer heerlijk om deze tijd thuis te zijn. Zeker als er voor je wordt gekookt en je kunt leven onder de zorg van je ouders. Daarnaast komt het eigenlijk wel goed uit ook dat ik weer thuis zit, als ik alles vanuit Enschede moest regelen dan had dat toch vrij lastig geweest. Ik ben inmiddels meerdere malen bij de reiswinkel geweest, onder andere voor mijn verzekering en advies over een aantal kleine dingen.
Daarnaast bezig geweest met VISA regelen, gelukkig hoef ik alleen voor Australië een visum te hebben. De rest van de landen niet omdat ik maximaal 3 maanden op een locatie blijf. Ik moet dan ook wel zorgen dat ik voor die 3 maanden dan wel weer wegvlieg natuurlijk. Voor Amerika moet je dan wel een aanvraag doen voor visum vrij reizen, dan moet je allerlei vragen invullen over of je van plan bent je in te laten met criminele activiteiten. Hmmm, even denken... nee, dat was ik niet van plan.
Daarnaast ben ik binnen 2 maanden de Verenigde Staten alweer uit. Dan vlieg ik door naar Samoa. Als je denkt, dat komt me bekend voor? Dat kan dan kloppen. Daar was onlangs een tsunami. Toen ik dat hoorde, had ik gelijk zoiets van; "Hmmm, daar zit ik dan over een aantal maanden." Dan stijgt de spanning in je lichaam toch wel kan ik je zeggen. En dat is geen gezonde spanning.
Die gezonde spanning is overigens nu wel aardig aanwezig. Zeker omdat ik vlak voordat ik begon met schrijven keek en zag dat het nog 20 dagen duurde voordat ik weg ga. Dan gaat het allemaal wel ineens hard en dan te bedenken dat ik nog een aantal dingen wil regelen. Ik wil onder andere nog een tas kopen, goede wandelschoenen, goede kleding en een MP3-speler. Ik denk dat ik maar stop met schrijven en weer dingen ga regelen. Zodra ik weer wat heb te vertellen geef ik weer een update.
groetjes, Prettig Weekend en Graag Tot ziens bij Karwei...
Roel/DolluV/Weekend
groetjes, Prettig Weekend en Graag Tot ziens bij Karwei...
Roel/DolluV/Weekend
06 Oktober 2009 - 16:51
Linda Hoogenboom:
"Are you engaged in any kind of terrorist activities?"
... Beter van niet!
Geniet nog even van de laatste voorbereidingen voor je reis - voor je het weet ben je 3 weken verder en is het écht begonnen!
Groetjes en ook veel succes gewenst namens Jos, Anneke, Arjan, Anne, Robert en Linda.
Toi Toi Toi! -
06 Oktober 2009 - 16:59
Zusje:
Jeetje broertje! Als je zegt dat het nog maar 20 dagen is, dan word ik ook echt zenuwachtig hoor! De tijd gaat echt super snel!
Hoop dat we elkaar de komende weken nog lekker veel zullen zien! :) Want daarna is het een lange tijd zonder elkaar! Dat zal wel vreemd zijn hoor! :( Pff.. Maarja, nog 20 dagen genieten van het(regenachtige) Nederland en daarna: Genieten, chillen, mooie dingen zien en shoppen, shoppen, shoppen voor je zusje! :P
Liefs -
06 Oktober 2009 - 17:20
Tom:
Minder dan... -
06 Oktober 2009 - 19:30
Remco:
Spannend, spannend, spannend. Maar bovenal GENIETEN van alles wat je gaat meemaken straks. De ervaringen die je straks meeneemt zijn goud waard. En vergeet je tussen al het geregeld door ook niet nog "ff" een marathon in New York te lopen ;-) -
07 Oktober 2009 - 14:11
Paul:
Vergeet idd niet te trainen voor die marathon. Ik verwacht wel dat je over de finish komt. -
07 Oktober 2009 - 16:47
Je Moedertje:
Ja zo noem je me op 't ogenblik. Ik ben blij je nog'n poosje te kunnen verzorgen.Ik geniet er ook van.Het zal dan ook wel weer vreemd zijn, je te moeten los laten. Maar de e-mail is geduldigen en zoals je ziet 't gaat steeds makkelijker.geniet van mijn zorgzaamheid. -
09 Oktober 2009 - 08:39
Agnes:
Hey Roel!
jeetje, jij gaat ook al bijna weg ja!
Je verhaal is zoo herkenbaar... er is echt vanalles te regelen voordat je vertrekt, ik zit er ook middenin!
Ik spam hier ook alvast mijn website: agnesopreis.waarbenjij.nu, hij is nog niet up-to- date, maar als je er tijd voor hebt kun je alvast lezen wat ik de afgelopen jaren zoal in Peru en omstreken heb uitgevoerd!
We keep in touch, succes met de laatste voorbereidingen en tot in Peru!
Kus
Agnes -
12 Oktober 2009 - 08:15
Tom:
Het komt nu wel erg dicht bij he? Laten we dit weekend, of ervoor want dat komt je beter uit, samen een biertje gaan drinken! -
15 Oktober 2009 - 08:42
Paul:
en inmiddels staat de teller op 11 dagen. Jouw agenda staat waarschijnlijk vol met vrienden die toch nog wel even gedag willen zeggen.
heb je alles al een beetje geregeld of moet er nog wel wat gebeuren?
15 Oktober 2009 - 14:36
Suus:
Nog maar 11 dagen... Succes met het regelen van de laatste dingetjes!! -
17 Oktober 2009 - 17:15
Zusje:
Jeetje, de tijd gaat echt snel! Woensdag gaan we nog gezellig met elkaar uiteten, daarna je afscheidsfeestjes in het weekend en dan is het zover: maandag zwaaien we je uit! Spannend hoor! :)
Liefs -
20 Oktober 2009 - 11:58
Esther:
Ha Roel,
Afgelopen zondag van je moeder dit weblogadres gehad, zodat ik je de komende maanden een beetje in de gaten kan houden!
Gaaf dat je na New York richting Samoa gaat. De tante van Coen is daar net een paar weken geweest (voor de tsunami) en was enorm onder de indruk van de natuur daar!
Succes met het regelen van de laatste dingen en geniet nog even van alle afscheidsborrels, dinertjes en feestjes! Reis ze! -
21 Oktober 2009 - 08:51
Aniek:
Hey Roel!
Nog maar een paar dagen, spannend zeg! Mooi reisplan heb je! Ben benieuwd of je de marathon in New York gaat uitlopen, ik zal deze site in de gaten houden om te zien of het je lukt.
Geniet nog maar een paar dagen van ons koude kikkerlandje!
Aniek -
23 Oktober 2009 - 16:09
John Jansen:
Hoi Roel,
goede reis ennnneee, loop jezelf niet voorbij daar in New York. En voor de rest een hele goede tijd daar waar je allemaal heen gaat.
Groet.
John Jansen
24 Oktober 2009 - 18:55
Je Moedertje:
hoi lieverd het gaat nu wel erg hard die tijd. je zit beneden en heb al je eerste vrienden op bezowek die afscheid komen nemen.we nemen er n borrel op straks. en genieten nog van je hoor!
24 Oktober 2009 - 22:24
Ingeborg:
Nieuw verhaal! Nieuw verhaal!
Nou goed, mag ook morgen, eerst maar even verder met je feestje ;).
Maar ik wou maar even zeggen: hou ons op de hoogte! We denken aan je, waar je ook bent.
Groetjes! Ingeborg (in koninklijk meervoud :P) -
25 Oktober 2009 - 13:54
Lotte:
Hey Roeltje,
Leuk dat je een mooie reis gaat maken! Ik ben dan wel aan de andere kant van de wereld geweest(dit jaar 2 keer in Indoland geweest) maar echt rond ben ik niet geweest. Dus ik wens je heel veel plezier en geniet ervan!
Lotte
p.s. Als je in Indoland bent, doe je ze groetjes van me???? Bali weet ik nog wel een paar goedkope adressjes :)