Australie - Reisverslag uit Cairns, Australië van Roel Jong - WaarBenJij.nu Australie - Reisverslag uit Cairns, Australië van Roel Jong - WaarBenJij.nu

Australie

Door: Roel/Dutchie

Blijf op de hoogte en volg Roel

26 April 2010 | Australië, Cairns

Hey mensen,

Hier weer even een berichtje van mijn kant en wel de eerste vanuit Australie. Nou ja niet helemaal het eerste bericht want zoals sommige van jullie al wel hebben gelezen, had ik een berichtje achter gelaten op mijn eigen weblog om jullie te vertellen dat ik veilig en wel ben aangekomen in Australie.

In de tijd tussen mijn laatste weblog in Christchurch en hier is wel weer aardig wat leuke dingen gebeurd. De laatste paar dagen in Nieuw-Zeeland heb ik me vooral vermaakt door vrij weinig te doen. De laatste avond heb ik mijn favoriete hobby gedaan, ik heb namelijk in het hostel geBBQt (Secretaris, wat is hier de correcte spelling van?). Met mensen die ik onderweg ontmoet heb en die toevallig ook in Christchurch waren en met andere mensen van het hostel was het een memorabele avond. In het hostel daar in Nieuw-Zeeland heb ik ook een nieuwe bijnaam opgedoken. Mijn bijnaam is daar Dutchie en iedereen noemde me dan ook zo. In het hostel heb ik een geweldige tijd gehad en het was al met al heel gezellig.

De volgende dag uitchecken en nog een beetje in de stad ronddwalen voordat ik 'savonds dan toch echt naar het vliegveld moest. Dat was wel even slikken moet ik zeggen. Ik werd afgezet door een aantal mede-reisgenoten en dan nog een foto maken alvorens ik echt naar de terminal ga met al mijn bagage. Het was wel weer even wennen om met twee grote tassen rond te lopen, maar ik raak er inmiddels wel aan gewend denk ik. Het ergste was nog wel om afscheid te nemen van een land waar ik zo genoten heb. Maar ja je moet door. Eerst 'savonds de vlucht van Christchurch naar Auckland. Daar heb ik om kosten te besparen op het vliegveld geslapen. Dus dat is weer iets wat ik kan bijschrijven aan het lijstje van dingen die ik ooit gedaan wilde hebben. De reden was dat ik rond 21.50 uur aankwam op Auckland vliegveld en de volgende ochtend om 6.50 uur mijn vlucht naar Cairns zou pakken. Dat was de moeite niet om dan naar een hostel te gaan met twee keer de kosten van een taxi/shuttle bus. Dus dat betekende slapen in de wachtruimte en aangezien ik nog geen diner had gegeten was ik van plan om bij McDonald's even een patatje te halen.

Ik was in slaap gevallen en toen ik rond 3.00 uur wakker werd en wilde inchecken om mijn grote tas in ieder geval kwijt te zijn, bleek de McDonald's al ontbijt te serveren. Dus dat betekende de eerste keer in mijn leven, ontbijten bij McDonald's. Om nou te zeggen dat het heel erg lekker is, het is meer een ervaring. Daarna was het wachten op het vertrek van mijn vlucht die overigens vrij voorspoedig is verlopen. Eenmaal aangekomen op het vliegveld werd ik opgepikt door het hostel en kwam ik er achter dat het hier in Australie toch wel erg warm is, vooral vochtig warm. Dus dat betekent altijd veel zweten. Gelukkig bied het zwembad aan de voorkant van het hostel een goede uitkomst. Mijn eerste dagen in Australie bestonden tot nu toe vooral uit dingen bedenken wat ik allemaal wil gaan doen. Daar heb ik nu zo een beetje een idee van maar ik ga jullie nog niet vertellen wat ik allemaal ga doen. Ik ga in ieder geval me verplaatsen per bus want een auto huren is te duur. Jullie horen vanzelf welke avonturen ik allemaal ga beleven.

Er is trouwens een speciale reden dat ik nu al (zo kort na mijn vorige bericht en zo weinig belevenissen tot nu toe) een update stuur. Vandaag is het namelijk precies 6 maanden geleden dat ik op schiphol stond en dat ik alles in Nederland achterliet voor een jaar reizen. Zoals ik het nu zie, vliegt de tijd enorm had en over 6 maanden ben ik alweer terug. Als ik terugkijk op de eerste 6 maanden dan kijk met een zeer goed gevoel terug. Ik was een stuk zelfstandiger geworden, heb veel mensen leren kennen. Soms zijn er downs maar dat wordt meestal gevolgd door UP's. Ik heb heel wat steun aan het boekje dat door vrienden en familie is gemaakt. Dat geeft je soms net even de kracht om weer door te zetten en door te gaan. Daarnaast ook de reacties die ik elke keer weer krijg op mijn weblog zorgen ervoor dat ik met een positief gevoel kan verder gaan. Jullie geven mij de kracht om door te zetten. En ik ben dan ook erg blij dat ik deze reis heb doorgezet. Dat ik nu 6 maanden weg ben, betekent ook dat ik nog (maar) 6 maanden te gaan heb. Op/Over de helft en dan begint het aftellen. Al kijk ik er naar uit om iedereen weer terug te zien, ik kijk er nog meer naar uit naar mijn trip door Australie en Azie. Ik wil mijn verjaardag gaan vieren in Melbourne omdat ik een aantal mensen van die plaats heb leren kennen gedurende mijn trip door de verenigde staten en de peru. In ieder geval ga ik jullie nog heel veel verhalen vertellen want ik heb al aardig mooie plannen voor Australie. Voor jullie een verrassing voor mij ook, want ik weet niet wat het mij gaat brengen.

Voor nu is het bij mij maandag maar het is een vrije dag voor veel bedrijven aangezien gisteren ANZAC dag was. Overigens ben ik nog steeds niet helemaal er achter wat het nou precies inhoudt. Desalniettemin het is maandag en dus PRETTIG WEEKEND!!!

Groetjes Roel/Dutchie

P.S. De bijnaam is hier in Cairns ook al overgenomen. De meeste mensen noemen me ook Dutchie.

• 26 April 2010 - 06:49

Jasperov:

Australia New Zealand Army Corps day!
    Maar veel plezier in Australie, neef. Ik ben erg benieuwd of ik wat plekjes ga herkennen op je foto's!

• 26 April 2010 - 06:51

Paul Zandbergen:

Niet zo moeilijk hoor Roel, type maar in in google en je komt op wikipedia uit :) Het is gewoon een soort veteranendag en dan specifiek van een bepaalde slag in WW I

We gaan aftellen :D

• 26 April 2010 - 07:36

Ingeborg:

Hee Roel,
    De groeten vanaf nu echt de andere kant van de wereld! ;)
    Ik kom net uit bed na een geslaagde Bata+opruimdag.
    Veel groetjes en plezier lekker in de zon!
    Groetjes
    Ingeborg

• 26 April 2010 - 09:12

Aniek:

Alweer een half jaar onderweg, dat gaat snel!
    Veel plezier in Australie, ik ben benieuwd wat je allemaal gaat doen :)
    Hier is het trouwens ook benauwd, dus we leven een beetje met je mee :)

Groetjes!

• 26 April 2010 - 11:01

Suus:

Ha Roel,
    Wat een kilometers heb je al afgelegd hè!!! Ik heb ook reisplannen voor volgend jaar en ben mede enthousiast gemaakt door jou mooie verhalen!!!
    Geniet lekker van je laatste halfjaar, want ook die vliegt zo weer voorbij...! Ben je trouwens al bruin geworden?
    Dag duchie, in a while crocodile of see you later alligator...(aussie's)
    xx Suus

• 26 April 2010 - 11:02

Suus:

Dat moest dus dutchie zijn...

• 26 April 2010 - 17:04

Je Moedertje:

alweer 'n bericht van jou, fijn om weer te lezen dat het goed gaat. ik ben nog niet aan 't aftellen, maar zal blij zijn om je weer te zien over 184 dagen. Ik ga het computeren wel missen dan. GENIETEN HE
    veel liefs

• 26 April 2010 - 17:12

...:

Heey Roel,
    Dat is een flinke tijd! Maar geniet ervan verder. Groeten van de Rembrandtlaan.

• 26 April 2010 - 18:19

Astrid G.:

Hey Roel,

Voel me op de één of andere manier persoonlijk aangesproken... volgens deze oud-secretaris is de correcte spelling 'gebarbecued'. Hoop dat het groene boekje het met me eens is ;).

Fijn dat je met zo'n fijn gevoel op Nieuw-Zeeland terug kunt kijken, gaat ongetwijfeld ook in Australië lukken. Benieuwd naar de plannen!

En inderdaad top dat je doorgezet hebt. Vind het hartstikke stoer en tof en gelukkig blijkt het nog super leuk te zijn ook :).

Tot over een half jaar!!

Astrid

• 26 April 2010 - 19:29

Remco:

Hey Dutchie, ik vind het wel een leuke eigenlijk!

Ongetwijfeld ga je het in Australie weer prima naar je zin hebben. Ben al benieuwd naar je nieuwe avonturen 'down under'.

En aftellen moet je pas op de laatste dag doen hoor. Je hebt nog veel te veel te doen.

Groetjes, Remco

• 27 April 2010 - 18:36

Zusje:

He broertje!! Heel veel plezier in Australie!! Geniet er lekker van.. en tot mails!! Liefs

• 28 April 2010 - 09:50

Lientjuh:

Hey lieve Roel!
    Ik heb eigenlijk niet zoveel tijd om te lezen nu, maar las het even vluchtig door!
    Net zoals Remco typt: nog niet gaan aftellen hoor, dat doen wij wel hahaha geniet ervan en let op die kwalletjes he? ;) kus!!

• 28 April 2010 - 20:21

Erica:

Jeee...Dutchie....je raakt berucht??? en beroemd zeg...maar leuk gevonden deze naam....haha...Nou....ga je zeker volgen want ben reuze benieuwd welke avonturen je nog allemaal gaat beleven en wens je uiteraard ook weer heeeel veel plezier en geniet van je trip he!! (wat je zeker doet!!) Groetjes en tot lees weer!!