Drie staten - Reisverslag uit Hollywood, Verenigde Staten van Roel Jong - WaarBenJij.nu Drie staten - Reisverslag uit Hollywood, Verenigde Staten van Roel Jong - WaarBenJij.nu

Drie staten

Door: Roel

Blijf op de hoogte en volg Roel

04 Januari 2010 | Verenigde Staten, Hollywood

Hallo beste mensen,

Eerst natuurlijk voor iedereen nog de beste wensen. Goh, dat rijmt. Nu hoef je niet te denken dat ik heel mijn stukje in rijm ga doen. Sinterklaas is inmiddels voorbij dus dat laten we maar achterwege. Met ook een nieuwjaar begonnen zijn alle feestdagen toch weer achter de rug en kan het gewone leven (voor zover dat gewoon te noemen is natuurlijk) weer beginnen, moet eerlijk zeggen ik vind dat helemaal niet erg.

Zoals jullie in mijn titel al hebben kunnen lezen, is dit stukje enigzins gerelateerd aan mijn vorige verhaal. Daar waar het vorige verhaal nog drie landen heette, is dit verhaal over drie staten. Dat ligt toch wat dichterbij elkaar. Hoewel het soms ook wel even kan duren voordat je van de ene staat in de andere bent hier in Amerika. Het is dan ook gewoon zo groot je weet soms gewoon niet waar je het moet zoeken. Letterlijk en figuurlijk. Om een toelichting te geven op mijn titel en om te starten met mijn stukje moet ik eerst even terug in de tijd naar mijn vorige stukje. Dus zoals je dat wel eens in films ziet krijgen we nu even een flashback. Gaan jullie mee?

Hmm, de flashback heeft niet helemaal gewerkt we zijn nog steeds in het heden. Dan vertel ik jullie maar gewoon over mijn laatste stukje. Dat was geschreven in San Diego, Californie (ik kon de puntjes niet vinden op deze Apple computer). Als laatste schreef ik daar dat ik wat dingen ging regelen voor mijn reis naar Las Vegas en mijn verblijf daar. Dat was een mooie ervaring. De reis er naar toe was niet zo bijzonder, want ik had wel vaker al in een bus gezeten naar de volgende plaats. Maar de aankomst in Las Vegas was wel beter. Dat was een unieke ervaring. Ik kwam wat laat in de avond aan, maar dat kon de pret niet drukken. Ik was gelukkig nog op tijd om in te checken in het hostel. Dit was het enige hostel wat op de zogenoemde strip ligt. Dit heet officieel de Las Vegas Boulevaard en is dus zeg maar de hoofdstraat van Las Vegas, hier zitten ook alle grote casino's aan. Het was ook een van de weinige hostels omdat er gewoon zoveel goedkope hotels zijn.

Na mijn spullen gedumpt te hebben, ben ik eerst maar wat gaan eten en daarna op tijd naar bed. Want ik zou volgende ochtend vroeg moeten opstaan om naar de Grand Canyon te gaan. Vanuit het hostel boden ze tours aan om daar heen te gaan voor een zeer schappelijke prijs. Ik dacht daar moet ik van gebruik maken als ik de gelegenheid heb. Probleem was alleen dat ik om 6 uur in de ochtend opgepikt zou worden. Dus dat was erg vroeg, maar dan heb je nog wel een hele dag te gaan om te besteden in de Grand Canyon en de Hooverdam waar we ook een pitstop zouden maken. Dus zoals ik al zei, na mijn maaltijd was het tijd om te gaan slapen.

De volgende dag vroeg opstaan om te zorgen dat ik om 6 uur in de ochtend klaar stond om opgepikt te worden. Ik moest nog een klein bedrag betalen aangezien ik alleen een aanbetaling had gedaan. Maar dat kon bij de chauffeur die me zou oppikken en dat kon ik met mijn creditcard betalen. Helaas bleek dat niet het geval, ik kon wel met mijn creditcard betalen, maar helaas had mijn creditcard een storing waardoor ik niet in staat was om te betalen. Ik dacht misschien als we onderweg een pinautomaat tegenkomen dan kan ik daar pinnen en cash betalen. Maar onderweg kwamen we er geen tegen. En bij het verzamelpunt werd mij doodleuk verteld dat er niet genoeg tijd was om een pinautomaat te vinden, dus ze zouden mijn tour wijzigen naar de volgende dag. Het was dan wel een service dat ik wel een ontbijtpakketje had gekregen en ook terug werd gebracht naar mijn hostel, waar ik zo rond 7 uur in de ochtend weer aankwam.

Ja, wat moet je dan doen? Ik kon gebruik maken van het ontbijt van het hostel maar had voor de rest van de dag eigenlijk geen plannen. Eerst even een pinautomaat opgezocht om geld te pinnen, maar ook bij verschillende automaten gaf het een storing. Wat dan te doen? Ik wilde eigenlijk ook wel wat van Las Vegas zien, dus ik besloot eens een wandeling te maken over de boulevaard in de richting van de casino's. Dat was een mooie, leuke wandeling. Het voelde even als een wereldreis in Las Vegas, want ik heb de Eiffeltoren en Venetie onderweg gezien. Maar toch klopte er iets niet. Het is gewoon vreemd om al die casino's te zien terwijl ze niet verlicht zijn. Dan zijn het eigenlijk gewoon gebouwen, welliswaar mooie gebouwen net zoals de hotels aan de buitenkant. Ik heb Ceasars Palace gezien (bekend van de film "The Hangover") en natuurlijk ook de Bellagio met de daarbij horende fonteinen. Nogmaals overdag is daar weinig te beleven want dan is het gewoon een soort van meertje. Daarvoor moet je echt 'savonds er zijn.

Na de wandeling terug naar het hostel heb ik nog even gewacht met pinnen tot het 3 uur in de middag was. Aangezien het daar 9 uur vroeger is, dacht ik dat om 3 uur een nieuwe dag zou beginnen in Nederland en ik dus misschien wel kon pinnen. Na 3 uur was dat dus wel mogelijk en kon ik geld pinnen voor mijn tour die de volgende dag op het programma stond. in de avond wilde ik toch even nog een keer terug naar de strip. Ik besloot eerst naar het begin van de strip te gaan waar het allemaal begonnen is. Daar wordt elk uur een grote lichtshow gegeven wat een erg mooi effect geeft, moet ik zeggen. Daarna naar het andere eind van de boulevaard om het bord "Welcome to Las Vegas" te zien. Na een paar foto's was het tijd om terug te gaan omdat het alweer tijd begon te worden om te slapen gezien ik de volgende dag opnieuw zou proberen naar de Grand Canyon te gaan.

De volgende dag vroeg opstaan en aangezien ik geld had deze keer zou het helemaal goed komen. Vanuit mijn hostel waren er nog meer mensen die gingen wat dus zorgde dat ik gelijk wat aanspraak had met een aantal mensen. Bij het verzamelpunt kon de overstap gemaakt worden naar de grote bus die ons gedurende de dag zou rondrijden en welke onze gids bevatte. Onderweg naar de Hooverdam, vertelde de gids allerlei dingen over Las Vegas en de hotels plus casino's die Las Vegas rijk is en het ontstaan hiervan. Dat was erg leuk om te horen omdat je op deze manier gelijk een idee krijgt waarom die gekke rijke mensen nou zo een hotel plus casino (meestal zijn het combinaties) gebouwd hebben. Voordat we de Hooverdam op mochten, werd eerst de bus nog gecontroleerd op terrorisme gelukkig mochten we doorrijden.

Op de dam zelf zijn we de staatsgrens gepasseerd, toen gingen we van Nevada (waar Las Vegas ligt) naar Arizona. Dat was ook gelijk een tijdsverschil omdat ze daar in een andere tijdzone leven. De telefoon past dat automatisch aan dus daar had ik geen zorgen over. Na een paar mooie foto's kon de tocht naar de Grand Canyon zich vervolgen. Onderweg nog een paar keer gestopt onder andere voor een lunchpakket en wat mooie foto's. Bij onze lunchstop konden we merken dat we meer richting de bergen gingen omdat hier behoorlijk wat sneeuw lag. Dus ik ben niet meer jaloers op jullie Nederlanders met sneeuw, ik heb genoeg sneeuw gezien. Eenmaal aangekomen in de Grand Canyon hadden we 3 uur de tijd om daar rond te dwalen. Dat was ruim voldoende. Samen met iemand anders van mijn hostel besloten om over een pad langs de Grand Canyon te lopen. Dat was iets van 3 mijl en dus maar een klein stukje als je het vergelijkt met de 26 mijl van New York. Gelukkig was het nog vrij helder toen we daar liepen en konden we aardig wat mooie foto's van het uitzicht nemen. Doordat het gesneewd had, werden deze foto's nog mooier en voelde het een beetje alsof het kerstmis was daar in de bergen. Later begon het harder te sneeuwen waardoor we aan het eind van het pad bijna niets meer konden zien van het uitzicht wat eigenlijk best wel jammer was. Misschien maar een keer teruggaan in de zomer?

Na de Grand Canyon was het tijd om terug naar het hostel. Vanuit daar wilde ik nog even naar de strip om de fontein te zien. Helaas was er niet meer genoeg tijd, aangezien de fontein show om middernacht al stopt en wij rond 11 uur in de avond pas terug waren. Na een korte wandeling en een bezoek aan een casino (waar ik geen geld heb uitgegeven) besloot ik toch maar naar bed te gaan, want de volgende dag zou ik terug gaan naar Californie. Dat maakt gelijk het rijtje van de drie staten compleet; Californie, Nevada, Arizona en als je de volgorde wilt weten dan is het; Californie, Nevada, Arizona, Nevada en Californie. Want inmiddels ben ik terug in Californie en heb ik mijn bezoek in Las Vegas achter me liggen. Ik heb daar geen geld uitgegeven in het casino en ik ben ook niet getrouwd voor de mensen die het willen weten. Maar dat komt ook omdat er gewoon teveel keuze is om te trouwen, aan de boulevaard zijn er zoveel trouwkappellen met elk zijn eigen thema's om bijvoorbeeld door Elvis getrouwd te worden. Mijn kamergenoot vertelde mij overigens dat hij uit Australie was gekomen en vanuit daar naar Duitsland was gegaan. Hij had daar zijn vriendin ontmoet en ze waren nu naar Las Vegas gekomen om te trouwen aangezien zijn visum anders zou verlopen. Gekke mensen.

Hier in Los Angelas, of eigenlijk (west-)Hollywood zijn het ook wel een beetje gekke mensen. Dat merkte ik wel tijdens het vieren van oud en nieuw. Met de hostels in de omgeving zou er een feest zijn dus dat zou wel gezellig worden. Het feest was dan ook erg gezellig met karaoke, waarbij ik zelf niet heb gezongen overigens. Toen kwam het moment om af te tellen naar Nieuwjaar. 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1… HAPPY NEW YEAR!!! Na wat gelukswensen voor het nieuwe jaar, wat wel heel erg vreemd was omdat ik er geen vrienden, familie en bekenden zijn die je nieuwjaar kunt wensen, was ik wel nieuwsgierig naar het vuurwerk. Helaas bleef het angstvallig stil buiten. Er was hier in de omgeving geen vuurwerk te bekennen. Dat is toch wel heel erg gek, in Nederland is het gewoon dat je gewend bent om naar buiten te gaan en vuurwerk te horen. In Nederland hoor je het meestal al om 10 uur knallen. Dan is een stilte en geen siervuurwerk toch wel heel erg vreemd. Het feest was er niet minder om overigens. De volgende dag heb ik besteed aan uitslapen en films kijken.

Gisteren heb ik een tour door Hollywood gedaan. Met een aantal mensen van het hostel plus een aantal mensen van de omliggende hostels (het is een netwerk van hostels), werden we opgepikt om ons rond te leiden. Zo hebben we onder andere een paar mooie foto's kunnen nemen van het uitzicht over Los Angelas zelf en bij de Hollywood letters. De tour omvatte ook nog een rondrit door de Hollywood Hills, Beverly Hills en Bel Air. Zo hebben we onder andere het huis van Jerry Springer gezien, het huis waar Michael Jackson is overleden, het huis waar de Ozbournes is opgenomen en nog een aantal huizen van bekende filmsterren. Er was nog een stop bij een klein winkeltje waar sterren wel eens hun boodschappen doen. Daar bleek ook iemand van de serie Scrubs te zijn, helaas heb ik daar geen foto van omdat ik de serie niet kijk.

De tour was daarmee niet afgelopen, want we hebben ook een bezoek gebracht aan Hollywood boulevaard wat toch wel bekend staat om de Walk of Fame, waar alle sterren van bekende sterren op de grond liggen. Daar kan je ook op de foto met verklede sterren, zo heb ik drie verschillende spidermans gezien en behoorlijk wat mensen van Star Wars. Ik ben een keer op de foto gegaan met niemand minder dan Elvis Presley, ik moest even iemand jaloers maken namelijk. Na de boulevaard was het tijd om ook nog even naar het strand te gaan. Dat staat bekend als Venice beach (wat gerelateerd is aan Venetie). In deze omgeving waren ook wat kanalen te vinden, alleen had de persoon die het idee had geen geld meer over op een gegeven moment dus zijn er maar een paar kanalen. Het strand bood daarentegen wel meer dan genoeg water met een prachtig uitzicht. Als laatste van de tour was daar Rodeo Drive, dat is een soort winkelstraat net zoals de PC Hooft straat in Amsterdam. Aan het eind van deze straat staat een hotel waar je de penthouse kan huren voor zo een $9000,- per nacht. Daar sliepen ook alle sterren toen er een benefitconcert was voor Michael Jackson. Helaas zijn we tijdens onze tour verder weinig sterren tegen gekomen, maar desalniettemin was het erg gaaf om al die behoorlijk dure huizen te zien.

Vannacht is mijn laatste nacht in Amerika. Morgenavond om kwart over 10 lokale tijd vlieg ik naar mijn volgende stap in mijn wereldreis namelijk Samoa. Als ik geland ben, zal ik proberen even een berichtje achter te laten op mijn blog zodat iedereen weet dat ik veilig en wel geland ben. Maar wanneer dat is, durf ik nog niet te zeggen. In ieder geval is het ruim 10 uur vliegen dus dat wordt weer een nachtje in een vliegtuig slapen. Daar kijk ik niet echt naar uit, maar wel naar het eiland zelf.

Als laatste wil ik nog even terugkomen op het begin van mijn blog, daar wenste ik iedereen de beste wensen. Normaal gesproken ben ik niet zo een persoon die goede voornemens maakt voor een jaar omdat ze toch niet uitkomen. Dit jaar heb ik overigens wel een goed voornemen en ik ben zeker van plan deze wel uit te laten komen; "Dit jaar wil ik gezond en veilig weer terugkomen in Nederland." De vraag is alleen nog wanneer. Ik heb zojuist een mailtje gestuurd om mijn schema enigzins te laten wijzigen zodat ik rond 26 Oktober weer terugkom. Zodra hier meer over bekend is dan horen jullie dat wel van mij. Voor nu natuurlijk de standaar afsluiter, iedereen een Prettig Weekend...

Groetjes Roel

• 05 Januari 2010 - 02:09

Agnes:

Hey Roel,

goed verhaal weer!
    voor jou natuurlijk ook de allerbeste wensen voor 2010! En met de voornemen komt het wel in orde, dat weet ik zeker!
    Ik wens je een goede reis naar de volgende halte op te wereldreis.

Heel veel groetjes vanuit Peru,
    Agnes

• 05 Januari 2010 - 06:41

Lientjuh:

Wauw Roel, wat een geweldig verhaal! Natuurlijk jij ook de beste wensen voor 2010 en heel veel plezier op Samoa!
    Ik hoop dat het weer daar beter is dan hier (jaloers)
    Leuk dat je met Elvis op de foto bent geweest, heb gelijk Remco uit zijn bed gebeld met 'Roel is met Elvis op de foto geweest' hahaha

Vergeet niet op Samoa een foto te maken van de Boedda die op het strand aan het relaxen is he? :P Kan zijn dat je dat vergeten bent, maar je zou proberen zo'n foto te maken ghighi

Dikke knuffels!! xxx

• 05 Januari 2010 - 09:11

Alexandra En Carlos:

he dolluf,

happy new year!!!!
    wat een verhaal....
    succes met vliegen en veel plezier in samoa
    liefs

• 05 Januari 2010 - 14:13

Jasperov:

Jow neef,

Ten eerste een gelukkig nieuwjaar!
    Ten tweede ben ik nu pas bij met lezen, waardoor ik al mijn reacties maar even hier plaats.
    Ten derde Los Angeles is met een e (sorry voor de kritiek).
    En ten vier tm veel: Vette avonturen! Mensen ontmoeten en bij ze slapen, Amerikanen Prettig weekend leren, en geen geld hebben in Vegas zonder daarvoor te hoeven gokken!
    En dan ga ik tenslotte nog even genieten van de foto's.

• 05 Januari 2010 - 15:23

Je Moedertje:

hallo Roel
    wat 'n verhaal weer zeg,zou zo met je mee willen want hier ligt weer volop sneeuw.Ik zit liever met jou op 't strand in Samoa waar 't vast wel warmer is.lekker boekje lezen en genieten.En niet aan de andere dingen denken die me nu bezig houden.Nou heel veel liefs en tot 26 okt.dan.
    Dan ben je er wel op mijn verjaardag!!!!!

• 05 Januari 2010 - 18:23

Remco:

Geweldig weer om je avonturen te lezen!! Als ik het zo lees, zie ik het al helemaal voor me (voor zover dat kan natuurlijk, ben nog nooit in de VS geweest. En die foto moet je bewaren hoor ;-) Ik ben nu al benieuwd naar je volgende verhaal. Na al het reizen misschien nu lekker relaxen op Samoa? Geniet ervan!!!

• 06 Januari 2010 - 18:15

Cees En Vera:

Hoi Roel,

Jij natuurlijk ook de beste wensen voor het nieuwe jaar. In Nederland is het nu volop winter. Net bij het nieuws gehoord dat er een verkeersinfarct is rondom Amsterdam. Is zelf sprake van te weinig strooizout...hoe is het mogelijk. Van kou, sneeuw en vorst zul jij geen last hebben. Een hele fijne tijd op Samoa. We zijn weer benieuwd naar jouw reisverslag.

Heel veel groeten uit Enschede

• 07 Januari 2010 - 01:09

Roel De Jong:

Hey mensen,

Zoals beloofd een uitzondering op het feit dat ik niet op mijn eigen verslag reageer. Toch is dit de makkelijkste manier om mensen te laten weten dat ik veilig en wel ben aangekomen in Samoa. Het uitzicht is prachtig en het weer is warm.

groetjes Roel

• 10 Januari 2010 - 09:29

Zusje:

Je blog gelezen.. Leuk verhaal weer.. Je maakt een hoop mee! Ik ben heel benieuwd hoe Samoa is..

Lekker chillen.. met het zand tussen je billen!

Liefs

• 10 Januari 2010 - 20:21

Erica:

Jaaa...en jij ook dat het nieuwe jaar dat maar mag zijn, wat je ervan verwachtte, oke??? Geniet ervan en jee..wat een leuk verslag weer en jaa..je wordt steeds zelfstandiger en ondernemender!!!Goed om te lezen dat je veilig en wel geland bent en jaa..wij hebben nog steeds sneeuw.....haha...groetjes en veel plezier weer verder he!!!!

• 11 Januari 2010 - 16:35

Ingeborg:

Hee Roel,

Sorry dat ik nog niet op je mail had gereageerd, ga ik nog doen, maar ik was op wintersport t/m gisteren (dus ook op mijn verjaardag). Met Almar en Astrid. Ook daar was veel sneeuw ;). En het was erg gaaf! En we zijn nog heel.
    En ja ik ga naar de ALV (hoewel ik pas vanmorgen doorhad dat hij was), zal je mailtje uitprinten als bewijs :P.
    Verder mooie verhalen! Ik hoop dat je zo af en toe nog wat leuke mensen ontmoet, zodat je ons (=iedereen die je kent) wat minder mist. Dat wens ik je nog het meeste toe voor 2010 (na je eigen voornemen natuurlijk ;)) dat je niet al te veel heimwee hebt en heerlijk van je avonturen kunt genieten!

Ingeborg

• 11 Januari 2010 - 17:29

Astrid G.:

Roel!

Een heel gelukkig, gezond, liefdevol en schitterend 2010 toegewenst. Dat je nog maar heel veel mag genieten van alle mooie plekjes die je gaat bezoeken en dat je dat veilig en wel kunt doen.
    Mijn jaar ook met een reis begonnen, namelijk naar de witte bergen in de Franse Alpen. Erg geslaagd met als resultaat heel veel mooie herinneringen en verhalen. Hopelijk gaat jouw resultaat over een dikke acht maanden er ongeveer net zo uit zien, maar dan met een paar maal heel extra ervoor ;).

Heel veel plezier in Samoa! Lijkt me een schitterende plek (één van de vele in je rijtje ;)), dus ben erg benieuwd naar de foto's.

Groetjes uit Enschede!
    Astrid